O nama Djelatnost Fotogalerija Zanimljivosti Linkovi Kako do nas? Kontakt
 

 

Događanja24.12.2016.
Misa Polnoćka 2016
Kod kapele Svete Ane i ove godine u badnje večer služila se svečana misa polnoćka, koju je predvodio velečasni Ivan Mikec. Nakon polnoćke članovi ŠRC-a Sv. Ana dijelili su prisutnim vjernicima kuhano vino, te im na taj način poželjeli sretan i blagoslovljen Božić.
ŠRC Sveta Ana potiće sve ljude ne samo kroz ovo božićno vrijeme nego i kroz čitavu godinu na zajedništvo, nesebičnost i druženje između ljudi, što naravno pokazuju i svojim dijelima.
Da bi upotpunili večer na igralištu centra bio je i vatromet.


16.11.2016.
Radna akcija betonaranja ploče

Uz igralište ŠRC sv.Ana izvedeni su radovi na betonskoj ploči kao temelju za izradu nadstrešnice uz sportski teren.
Materijal je osigurao Grad Pregrada, a radove su izveli članovi ŠRC-a.
Posebno se zahvaljujemo gradonačelniku Pregrade Gosp. Marku Vešligaj što je prepoznao potrebu za jednim takvim ulaganjem u naš centar.
Jedna takva nadstrešnica uvelike nam je potrebna za zaštitu od sunca ili od kiše tokom organizacije raznih susreta u našem centru.22.05.2016.
1. Memorijalni malonogometni turnir 2016

U organizaciji ŠRC Sveta Ana, u subotu 22. svibnja 2016. na igralištu centra održan je 1. Memorijalni malonogometni turnir u spomen na prerano preminulog Ratka Vrhovski.
Ratko je tokom nastajanja ŠRC-a bio jedan od čelnih ljudi. Aktivno je organizirao i sudjelovao u realizaciji športskih susreta, malonogometnih turnira, kulturno-zabavnih sadržaja, društvenih okupljanja, uređenju i održavanju okoliša oko kapele sv. Ane, renoviranju kapele sv. Ane,  suradnji s ostalim udrugama. Njegov uložen trud i volja bila je usmjerena na ljubav prema svom kraju, prema našim zagorskim bregima promičući ih za bolji život na dobrobit svih ljudi.
 
Na turniru je ukupno sudjelovalo 14 ekipa koje su bile iz različitih područja našega kraja, Zagreba te čak iz susjedne Slovenije.

Turnir je svećano otvorio sudac prethodnom minutom šutnje u spomen na Ratka.

Pobjednik turnira bila je momčad Dimnjičarstvo Sopot koja je u finalnoj utakmici pobijedila ekipu Lupinjak Dobovec rezultatom 5:1. Treće mjesto na penale osvojila je ekipa Bosh servis Ivanov.

Polufinale
Bosh servis Ivanov -  Dimnjičarstvo Sopot 0:5
Lupinjak Dobovec -  Crvena ruža 2:1

za 3. mjesto
Bosh servis Ivanov - Crvene ruža 5:3 (penali)

Finale
Dimnjičarstvo Sopot  - Lupinjak Dobovec 5:1

Ugledu turnira doprinijelo je kvalitetno suđenje sudaca i sportsko ponašanje svih sudionika.
Tako su gledatelji mogli uživati u odličnim utakmicama i gastronomskoj ponudi.
ŠRC Sveta Ana zahvaljuje se svim prijavljenim ekipama koje su došle u naše mjesto i pokazali se dobrim gostima i osjećali se ugodno.
Također se zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji turnira.


Početak turnira - minuta šutnje1.mjesto Dimnjačarsvo Sopot
2.mjesto Lupinjak-Dobovec
3.mjesto Bosch servis Ivanov07.05.2016.
Radna akcija košnje trave
Članovi ŠRC-a Sveta Ana 07. svibnja organizirali su prvu ovogodišnju košnju trave
oko ŠRC-a te kapele Sv. Ane.
Radnoj akciji odazvao se veći broj korisnika našeg centra, sa raznovrsnim alatom.24.12.2015.
Polnoćka
Kod kapele Svete Ane i ove godine u badnje večer služila se svečana misa polnoćka, koju je predvodio velečasni Mikec. Nakon polnoćke  ekipa iz ŠRC-a Sv. Ana dijelila je kuhano vino mnogobrojnim vjernicima te im na taj način poželjeli sretan i blagoslovljen Božić.
26.07.2015.
Proštenje kod Sv.Ane
Već prema staroj tradiciji i ove je godine održano proštenje kod kapele Sv.Ane. Nastavljena je tradicija procesije koju je utemeljio naš pokojni član Ratko Vrhovski. U procesiji su sudjelovali: KD Složna kubura Pregrada, KD Grof Keglević iz Pregrade i limena glazba iz Pregrade te Mihovljana. Svečano misno slavlje popratio je zbor mladih Gornje Plemenšćine koji i nedjeljom oživljuju misna slavlja u našoj kapeli.
Za sve naše posjetitelje i mještane pripremljena je i uobičajena okrijepa.


23.07.2015.
Radna akcija postavljanja klupi

Uoći poznatog proštenja Sv. Ane u Gornjoj Plemenšćini kako to već obilježavamo mnogi niz godina u poslijepodnevnim satima mnogi su članovi uredili okoliš oko Sv. Ane i oko ŠRC-a. Djevojke su pripremile unutrašnjost crkve te uredile cvijeće, a muški je dio pokosio travu te očistio okoliš.
Ujedno su se zamijenile dotrajale klupe ispod lipe , a u neposrednj blizini postavljen je i novi koš za smeće. Nove klupe su postavljene na prethodno izbetoniran plato.

24.12.2014.
Badnjak-Polnoćka


Kako svake godine tako i ove godine kod svete Ane stanovnici našega kraja a i šire okolice,
na Badnju su se večer okupili u našoj kapelici na proslavi svete mise Polnoćke.
Nakon polnoćke kako je to kod nas već tradicija, ŠRC Sveta Ana je počastio sve prisutne s kuhanim vinom. Naravno uz polnoćku najljepše je bilo druženje svih ljudi, a vrhunac svega bio je i ove godine vatromet.
06.07.2014.
Sveta Ana 2014 - malonogometni turnir

Na terenima ŠRC Sveta Ana i ove je godine održan malonogometni turnir „Sveta Ana 2014“, na kojem je sudjelovalo 9 ekipa. Turnir je ponudio lijep i kvalitetan nogomet za što su zaslužne vrlo snažne i izjednačene ekipe. Ekipe su bile podijeljene u dvije skupine, gdje su nakon razigravanja u polufinale prošle po dvije najbolje iz svake skupine.
U prvom polufinalu nakon vrlo izjednačenog dvoboja boljim izvođenjem sedmeraca ekipa Vrbišnice pobijedila je Dimnjačarstvo Sopot, dok je u drugom susretu DVD Donja Šemnica bila bolja od SD Đurmanec. Treće mjesto osvojila je ekipa Dimnjačarstva Sopot koji su pobijedili SD Đurmanec, dok se najboljom ekipom na turniru iskazala DVD Donja Šemnica u finalnom su susretu  bili bolji od Vrbišnice.
Tako su nagradni fond od 2.500,00 kn podijelile: 1. DVD Donja Šemnica, 2. Vrbišnica, 3. Dimnjačarstvo Sopot.   
U paklenom okruženju na temperaturi koja je prelazila 30 stupnjeva organizatori, članovi ŠRC Sveta Ana potrudili su se da nikom od gostiju ne nedostaje osvježenja i okrijepe, te se zahvaljuju svima koji su ovu nedjelju odlučili posjetiti športsko rekreacioni centar Sveta Ana.


1.osvojeno mjesto DVD Donja Šemnica05.07.2014.
Obnovljena kućica i postavljen montažni toalet

Početkom ove godine na jednom od redovitih sastanaka članova ŠRC Sveta Ana
odlučeno je da će se obnoviti kućica ("GB") čiji su vanjski zidovi i krov bili u dosta lošem stanju te da će se postaviti montažni toalet na naše terene.
Danas, kada smo sve navedeno sa našeg plana realizirali ponosni smo na učinjeno.
Napravili smo sljedeće:
Obnovili smo krovište kućice koje je presvučeno limom,
vanjske zidove obložili smo sa "sendvič" panelima,
što također osim lijepšeg vanjskog izgleda GB-u pridodaje i termičku izolaciju.
Isto tako instalirali smo montažni toalet sa pripadajućim sanitarnim čvorom.
Na prethodno pripremljen plato postavili smo montažni toalet koji u sebi sadrži osnovni sanitarni inventar.
Montažni toalet spojen je na javni vodovod te njegov izlaz u sabirnu jamu.
Tom realizacijom u mogućnosti smo pružiti uvjete svima
koji u budućnosti borave na našim terenima što će uvelike pomoći u realizaciji događanja na našim terenima: raznim športskim susretima, humanitarnim akcijama, prošćenju Sveta Ana, koje uskoro i dolazi i na kojega smo izrazito ponosni, te što je kapela svete Ane dio našega zavičaja.
Cijeli taj projekt financirali smo iz vlastitih sredstava, novcem prikupljenim raznim donacijama.
ŠRC Sveta Ana zahvaljuje svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta.


Obnovljena kućica


Montažni toalet


Unutrašnjost toaleta
28.12.2013.
Skupština udruge ŠRC Sv. Ana


Na kraju  tekuće godine održana je godišnja – izborna skupština udruge ŠRC Sv. Ana.
Skupštini je prisustvovalo tridesetak članova i gostiju koji su svojim doprinosima pridonijeli  radu udruge u prošlom mandatu.
Predsjedništvo udruge izglasano od strane skupštine koje će voditi udrugu u slijedećem mandatu jesu:
Izvršni odbor:
Predsjednik: Miroslav Vrhovski
Potpredsjednici: Ivan Kušar i Ivan Klasić
Tajnik: Kristina Petrak
Blagajnik: Ratko Vrhovski
Nadzorni odbor:
Tomislav Svečak
Ivan Vešligaj
Nikolina Vrhovski
U prošlom mandatu udruga je bila aktivna u organizaciji više društvenih događaja u  Plemenšćini.
Organizirala su se događanja povodom proštenja Sv. Ane, nastupi KUD Pregrada i kuburaša, malonogometni turnir Sv. Ana 2013, Svetojanska olimpijada čiji cilj je bio prikupljanje sredstava za kapelu Sv. Ane. Kroz cijelu godinu uređivao se okoliš Sv. Ane, te unapređivao centar.
Tako su i trenutno u tijeku radovi na montažnom sanitarnom čvoru, te sanacija objekta za druženje i skladištenje.
Na kraju službenog dijela skupštine članovima se obratio predsjednik udruge Miroslav Vrhovski koji se zahvalio članstvu na danom povjerenju vođenja udruge još jedan mandat, te istaknuo planove za naredno razdoblje.
Nakon službenog dijela slijedila je zakuska i zabava do ranih jutarnjih sati. 27.12.2013.
Vanjska rasvjeta kod Sv.Ane

Nakon višegodišnjih apela od strane ŠRC Sv. Ane i MO Plemenšćina, kapela Sv. Ane u Gornjoj Plemenšćini konačno je osvjetljena vanjskom rasvjetom.
Zahvaljujući gradonačelniku Marku Vešligaj koji je  prepoznao  važnost osvjetljenja kapele, spomenika kulture, koja svojom prošlošću i geografskim položajem predstavlja bitnu turističku destinaciju Pregradskog kraja.

Vanjska rasvjeta

Vanjska rasvjeta26.12.2013.
Misa Polnoćka

Kod kapele Svete Ane i ove godine u badnje večer služila se svečana misa polnoćka s početkom u 20:00h, koju je predvodio vlč. Ivan Mikec. Nakon polnoćke kako je to kod nas neprekinuta tradicija, a vjerujemo da ćemo je održavati i u budućnosti ŠRC Sveta Ana je sve prisutne počastio sa kuhanim vinom. Uz polnoćku najljepše je bilo druženje svih ljudi,a mladi su naraštaji ove godine odsvirali i otpjevali nekoliko pjesama te time upotpunili zajedničko druženje. 
Prekrasan je bio i vatromet u kojem smo svi zajedno uživali , te s obzirom na lijepo vrijeme i položaj Sv. Ane moglo ga se vidjeti sa svih strana.
21.12.2013.
Pristupanje povelji o suradnji Grada Pregradae i udruga civilnog društva

Prema jednoglasnoj odluci članova udruge ŠRC Sv Ana predsjednik Miroslav Vrhovski u ime je udruge potpisao Izjavu o pristupanju povelji o suradnji Grada Pregrade i udruga civilnog društva s područja Grada Pregrade. Povelja predstavlja uspostavljanje partnerskih odnosa između jedinica lokalne samouprave i udruga civilnog društva, te na razvijanju i pokretanju zajedničkih programa u pojedinim djelatnostima.


01.09.2013.
Sveta Ana 2013 - malonogometni turnir

Ove nedjelje održan je malonogometni turnir na nogometnom igralištu ŠRC-a Sveta Ana.
Na turniru je sudjelovalo 10 ekipa koje su se borile za nagradni fond od 3000 kn te vrijedne pehare. Ekipe su bile vrlo izjednačene te su isto tako i sami međusobnni dvoboji bili vrlo interesantni za gledatelje.

I ove je godine na turniru bilo primjereno suđenje zahvaljujući sucu gospodinu Deanu Orsagu.

U polufinalu su se sreli Putkovec i SD Đurmanec , te Hromec i Ekipa 6.

Prva tri mjesta osvojili su redom:
1. mjesto osvojio je Putkovec, 2. mjesto Hromec i 3. mjesto Ekipa 6
Polufinalist Putkovec je dobio SD Đurmanec, a Hromec slavio protiv Ekipe 6.

Ovim turnirom ŠRC Sveta Ana zaokružio je bogata ljetna zbivanja na terenima ŠRC Sv.Ana
te se je i ovom organizacijom turnira potrudio da kako igračima tako i navijačima te gostima
stvori ugodno druženje kod kapele Svete Ane.


1.osvojeno mjesto Putkovec

Više slika možete vidjeti u fotogaleriji - Malonogometni turnir Sv.Ana 201331.08.2013.
Kostel 2013
! (malonogometni turnir)

Na malonogometnom turniru u Kostelu ove subote 31.08.2013. nogometaši ŠRC-a Sveta Ana osvojili su 2. mjesto te su time obogatili kućnu kolekciju pehara sa još jednim peharom.
Našim mladim igračima ovo je prva pobjeda u ovoj godini te predstavlja veliku motivaciju za odlazak na ljedeće turnire.


2.osvojeno mjesto ŠRC Sveta Ana24.08.2013.
ODGODA MALONOGOMETNOG TURNIRA

Malonogometni turnir koji se je trebao održati 25.08.2013. zbog najavljenih lokalnih pljuskova, kiše održat će se 01.09.2013.

Zahvaljujemo na razumijevanju

ŠRC Sveta Ana25.08.2013.
NAJAVA DOGAĐANJA: 25.08.2013.
MALONOGOMETNI TURNIR SVETA ANA 201318.08.2013.
Oproštaj vlč. Vladimira i vlč. Tomislava

izvor: www.zupa.pregrada.hr/story.php?id=335

" U nedjelju 18. kolovoza 2013. bila je posljednja sveta misa koju su s nama proslavili vlč. Vladimir Drnetić i vlč. Tomislav Kralj. Tijekom kratke službe ostavili su velik trag u našoj župi i zato im od srca hvala! Sigurni smo da će nam se putevi opet često susretati i iskreno se tome radujemo.

U nastavku donosimo oproštajni govor koji je u ime župljana i u ime mladih na misi u 11 h pročitao Nikola Gorupić...

Dragi i poštovani župniče Vladimire, dragi kapelane Tomislave, od milja Vladek i Tomek, želim se od vas oprostiti s nekoliko riječi u ime naše župne zajednice i u ime nas mladih. Prije svega nekoliko riječi kako vas je životni put doveo do nas.

Velečasni Vladimir Drnetić rođen je 26. veljače 1985. u Varaždinu, a živio je kao aktivni župljanin u Župi Uznesenja BDM Zajezda. Uz podršku vlč. Marijana Piskača i svojih roditelja upisuje se u Dječačko sjemenište u Zagrebu i u Klasičnu gimnaziju. Nakon uspješne mature, 2003. godine ustrajno nastavlja svoj odgovor na Isusov poziv, upisuje se u Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište i Katolički bogoslovni fakultet u Zagrebu. Uz Božju pomoć uspješno diplomira, prima red đakonata, te nakon pastoralne godine kod vlč. Vlade Razuma u župi Navještenja – Velika Gorica, 19. lipnja 2010. biva zaređen za svećenika po rukama uzoritog kardinala Josipa Bozanića. Prva služba dodijeljena mu je u Župi svetog Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima gdje je dvije godine vršio službu župnog vikara. Od kolovoza 2012. vrši službu župnog vikara u Župi Uznesenja BDM Pregrada, a 23. studenog 2012. imenovan je upraviteljem župe.

Velečasni Tomislav Kralj rođen je 30. siječnja 1982. u Velikom Trgovišću. Nakon završene opće gimnazije u Zaboku upisao je Filozofski fakultet u Zagrebu, profesorski smjer na odsjeku za povijest i pedagogiju. Dvije godine kasnije ušao je u Bogosloviju kao svećenički kandidat Zagrebačke nadbiskupije te upisao petogodišnji Filozofsko teološki studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu. Nakon diplome zaređen je za đakona u Zagrebačkoj katedrali. Đakonsku službu obavljao je u župi sv. Pavla u Retkovcu, a nakon toga 21.lipnja 2008. po rukama nadbiskupa Josipa Bozanića zaređen je za svećenika. Mladu misu proslavio je u rodnoj župi Majke Božje Žalosne 06. srpnja 2008., a nakon toga godinu dana obavljao je službu župnog vikara u župi sv. Josipa na Trešnjevki. Od rujna 2009. imenovan je župnim vikarom u župi sv. Pavla u Retkovcu. Od početka prosinca 2012. imenovan je župnim vikarom u župi Uznesenja BDM u Pregradi gdje je do sada pastoralno djelovao.

Dragi Vladimire i Tomislave, kada ste došli u našu župu sve je živnulo, ništa nije bilo kao prije, nakon odlaska pokojnog župnika Vinka koji je župi postavio temelje i dogorio poput svijeće, vi ste svojim mladenačkim poletom, znanjem i sposobnošću nastavili taj put. Naša vjera dobila je novo lice. Crkvu, vjeru i Boga mladima ste predstavili na potpuno nov način. Pod vašim vodstvom kateheze su postale zanimljivije i počele su privlačiti sve više mladih iz župe. Organizirali ste mnoga hodočašća od kojih je najveće bilo u Rim povodom Uskrsa. Upoznali smo Rim i Vatikan te smo učestvovali na prvoj audijenciji pape Franje. Uvjerili smo se da je Rim doista Vječni Grad. Hodočastili smo i Majci Božjoj u susjednu Sloveniju u Svete Gore. Na sva hodočašća putovali smo autobusom, ali na Mariju Bistricu vašom inicijativom, mladi su odlučili pješačiti. Tamo su dočekali ostale hodočasnike.

Osim na hodočašća mlade ste vodili na mnoge duhovne obnove od kojih je ona na Cresu bila od posebnog značenja za mlade. U društvu s još pedesetak mladih upoznavali smo Boga i stjecali nova prijateljstva. Bilo je još mnogo naših zajedničkih putovanja i prekrasnih iskustava koja se riječima ne mogu opisati. Zato vas sada sve zajedno ostavljam u tišini na nekoliko minuta da se prisjetite onih lijepih trenutaka i emocija s našim svećenicima. Te vaše emocije nitko ne može opisati jer su svakome od vas jedinstvene. Prisjetite se onog što je vama bilo posebno i izmolite neku molitvu vašim riječima za našeg Tomeka i Vladeka. Sjetite se i vi dragi svećenici svega onoga što ste s nama doživjeli, onih trenutaka koji su vam posebno ostali u srcu.

Te misli i te emocije koje ste sada osjetili, nemojte nikad zaboraviti. To je bilo iskreno i svakome od vas jedinstveno. Neka nas ta sjećanja zauvijek povezuju.

Sada na kraju kada nas morate napustiti i otići u drugu župu, želim vam zahvaliti za sve, za sve što ste za nas učinili, za svaki osmijeh i lijepu riječ, za svaki zagrljaj, za svaki trenutak proveden s nama. Hvala vam i za sav trud kojim ste do sada uz Božju pomoć vodili našu župu. Međutim, niti tisuću puta hvala ne može biti dovoljno za svu onu vašu dobrotu i ljubav kojom ste nas obasipavali i uvijek dočekali. Iskreno se nadamo da će opet doći taj premještaj koji vas danas od nas odvodi i da će vas jednog dana k nama vratiti jer urečen rastanak bez našeg htijenja obećava i sastanak. Zauvijek ćemo vas pamtiti i ostat ćete u našim srcima.

Neka vas i dalje prati Božji blagoslov i zagovor BDM! "
.
.
.

ŠRC Sveta Ana pridružuje se svim riječima zahvale i na lijepim trenucima provedenim zajedno te također vjerujemo da ćemo se još susretati.

Zahvaljujemo se što su vlč. Vladimir i vlč. Tomislav odmah pri dolasku u Župu Pregrada primijetili koliko se članovi ŠRC-a Sveta Ana i mještani Gornje Plemenšćine i okolice trude oko uređenja i uljepšanja kapele svete Ane te samog centra i okolice.

Od srca im hvala što su uvijek bili spremni saslušati nas te što su nas uvijek podupirali i pripomogli u svim našim zajedničkim akcijama.

Hvala Vam

ŠRC Sveta Ana
28.07.2013.
Proštenje kod Sv.Ane

Zajedno smo proslavili još jedno proštenje kod kapele sv.Ane u Gornjoj Plemenšćini.
Proslava je započela svečanom procesijom u kojoj su sudjelovali KUD Pregrada, KD Složna kubura Pregrada, KD Grof Keglević iz Pregrade, limena glazba iz Pregrade te Mihovljana i mnoštvo hodočasnika iz naše župe i drugih susjednih župa i regija.
Proštensko misno slavlje vodio je fra Zdravko Dadić iz Sesvetske Sopnice uz našeg župnika Vladimira Drnetića
Prije početka misnog slavlja svoje točke izveli su, na radost velikog broja ljudi, kuburaši, KUD Pregrada i limena glazba koja je ujedno i pratila Svetu misu.
Nakon Svete mise brojni vjernici su se u procesiji s voditeljem misnog slavlja i domaćim župnikom uputili oko oltara kako bi se zahvalili svetoj Ani.
Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli u održavanju kapele i okolnog prostora, poglavito članovima ŠRC-a koji su svake godine vrlo aktivni oko organizacije proštenja kod kapele svete Ane.Više slika možete vidjeti u fotogaleriji - Sv.Ana 201326.07.2013.
Obavijast o rasporedu misa povodoma proštenja kod Sv.Ane 2013

U nedjelju 28. srpnja 2013. održat će se tradicionalno proštenje kod kapele sv. Ane u Gornjoj Plemenšćini. Taj dan misa kod sv. Ane biti će u 9,30 i u 11,00 sati.
21.07.2013.
Svetojanska olimpijada


Dana 21. srpnja 2013. g. održana je prva svetojanska olimpijada u organizaciji KD Složna kubura Pregrada uz potporu ŠRC-a Sv. Ana na čijim se terenima u G. Plemenšćini i održala. Sama organizacija olimpijade potaknuta je potrebom da se skrene pozornost na što hitniju obnovu kapele Sv. Ane uz koju se sastaju društva ovoga kraja kao i stanovnici cijele okolice. Sva su prikupljena sredstva od organizacije dana u svrhu obnove spomenute kapele. Može se reći da je kapela Sv. Ane jedan od simbola pregradskog kraja  koja je ujedno i spomenik kulture pa bi joj po mišljenju organizatora trebalo posvetiti više pažnje.

Natjecatelji olimpijade bile su udruge iz okolice grada Pregrade. Pozdravni govor domaćina te gradonačelnika grada Pregrade, Marka Vešligaja označili su službeni početak 1. svetojanske olimpijade. Nakon toga kuburaške udruge su također, na svoj način, označile početak olimpijade gromoglasnim pucnjevima iz kubura. Uslijedila su natjecanja u raznim zabavnim sportovima kao što su: potezanje užeta, bacanje kamena s ramena, streličarstvo, ručno piljenje trupaca, nabacivanje potkova na kolac te tačka – alke. Nakon cjelodnevnih igara valja izdvojiti pobjednike, a to su redom: Kostelska pištola u streličarstvu, KD Sv.Vid u disciplinama tačka – alka i u nabacivanju potkova, ŠRC Sv. Ana u bacanju kamena s ramena te organizator KD Složna kubura u povlačenju užeta i piljenju trupaca dok su nagradu za fer-play odnijeli KD Grof Keglević iz Pregrade. Organizatori su se tijekom igara pobrinuli  za okrjepu svih natjecatelja i gostiju kako bi sa prve olimpijade odnijeli što više lijepih utisaka te su napomenuli da je to samo jedna u nizu takvih događanja u njihovoj organizaciji. Službeni dio igara završio je podjelom  priznanja za najbolje koje je uručio župnik župe Pregrada, Vladimir Drndetić.

Nakon toga uslijedilo je druženje uz pjesmu, svirku i dobru kapljicu te se tako uspješno i sa zadovoljstvom sviju ovaj sportski dan priveo kraju.

 Više slika možete vidjeti u fotogaleriji - SVETOJANSKA OLIMPIJADA 2013
18.07.2013.
Obavijest - Svetojanska olimpijada

Kuburaško društvo "Složna kubura - Pregrada" poziva Vas 21.07.2013. na svetojansku olimpijadu. Natjecanje lokalnih udruga u starim sportovima (povlačenje užeta, bacanje kamena s ramena, piljenje trupaca i dr.). Olimpijada će se održavati na terenima ŠRC Sveta Ana u Gornjoj Plemenšćini s početkom u 11:00h. Sve donacije tijekom cjelodnevnog druženja idu za obnovu kapele sv. Ane.27.04.2013.
Dekantski susret ministranata

U subotu 27.04.2013. okupilo se oko 80-tak ministranata i ministrantica iz 5 župa Pregradsko - tuheljskog dekanata u župi Pregrada, točnije kod filijalne kapele sv. Ane u Plemenšćini gdje je održan Dekanatski susret ministranata. Susret su organizirali svećenici župe Uznesenja Blažene Djevice Marije iz Pregrade i vjeroučitelj Tomislav Krušlin.

Susret je započeo okupljanjem u kapeli svete Ane gdje je pozdravne riječi uputio domaći župnik vlč. Vladimir Drnetić koji je i predslavio svetu misu u zajedništvu s tuheljskim župnikom Vladimirom Trkmićem i župnikom iz Velike Erpenje Ivanom Režekom te je ministrantima izrekao poticajnu homiliju. Nakon kratkog odmora i zajedničkog doručka uslijedila je kateheza koju je pripremio vjeroučitelj Danijel Herceg, a nakon kateheze vlč. Tomislav Kralj predvodio je euharistijsko klanjanje.

Cijeli prijepodnevni dio svojim je pjevanjem animirao zbor mladih iz Plemenšćine. Nakon klanjanja uslijedio je drugi, rekreativni dio susreta: društvene i sportske igre. I taj dio susreta protekao je u vrlo žustrom i natjecateljskom duhu, a priključio se i dekan vlč. Milan Juranić . Domaćini su za to vrijeme pripremili obilati ručak, a nakon ručka podijeljene su uspomene na susret svim sudionicima. Na susretu su sudjelovali ministranti iz župa Zagorska Sela, Sutlanska Poljana, Tuhelj, Kumrovec i Pregrada.

Fotografije s događanja možete pogledati ovdje.


(izvor: www.zupa.pregrada.hr)24.12.2012.
Badnjak-Polnoćka

I ove godine kod svete Ane stanovnici našega kraja te šire okolice,
na Badnju su se večer oko 20:00h okupili u našoj kapelici na proslavi svete mise Polnoćke.
Nakon polnoćke kako je to kod nas već tradicija nekoliko godina zaredom, ŠRC Sveta Ana je sve prisutne počastio sa kuhanim vinom. Naravno uz polnoćku najljepše je bilo druženje svih ljudi, a vrhunac svega bio je prekrasan vatromet.21.12.2012.
Predbožićno darivanje

U ovo predbožićno doba članovi ŠRC-a Sveta Ana već tradicionalno se sjete svojih sumještana koji su u nemogućnosti obogatiti svoj stol svakojakim namirnicama.
I ove godine ispunili su svoju kršćansku dužnost te se priključili humanitarnoj akciji kako bi barem malo pripomogli svojim bližima da osjete toplinu Božića u svojim obiteljima, te su tako darivali troje obitelji sa poklon paketima.29.07.2012.
Proštenje kod Sv.Ane

Povodom blagdana Svete Ane ove se nedjelje (29.07.2012.) održalo  proštenje kod istoimene kapele U Gornjoj Plemenšćini. Kako to već od pamtivijeka biva na taj dan  na ovaj prelijepi brijeg hodočaste mještani svih okolnih sela i gradova, pa i šire.
Svete Mise su se održavale na otvorenom ispred kapele, prva misa je bila u 9:30, a druga „velika misa“  počela je u 11:00 sati.
Proštensko misno slavlje uz našeg župnika Vinka Gregor predvodio je tajnik našeg nadbiskupa vlč. Ivan Valentić.

Kako bi kapela Svete Ane svoje proštenje dočekala u što ljepšem sjaju pobrinuli su se mještani okupljeni oko članova športsko rekreacionog centra Sveta Ana,
koji su organizirali uređivanje okoliša, sadnju cvijeća uz kapelu te samog uređivanja i čišćenja unutrašnjosti kapele.

Više slika u fotogaleriji (kliknite) .23.07.2012.
Informativna ploča i zdenac

Uoči proštenja Svete Ane koje će se održati ove nedjelje 29.07., članovi ŠRC-a Sveta Ana nastavljaju s radovima.
Obnovljen je zdenac s pitkom vodom koji će okrijepiti svakog tko za vruče dane nađe pored kapele.
Postavljena je i informativna ploča o povijesnim značajkama naše kapele, kako to i jedan spomenik kulture zaslužuje.15.07.2012.
Radna akcija

U subotu 15.07. održana je radna akcija košnje trave, te uređivanja cvjetnjaka uz kapelu Svete Ane. Ovom akcijom počele su pripreme za veliko proštenje Svete Ane koje će biti 29.07.2012.
Radnoj akciji su se u velikom broju odazvali članovi ŠRC-a Sveta Ana, koji su nakon obavljenog posla zasluženo se smjestili u hlad naših lipa te se pogostili kotlovinom koju je pripremio naš majstor kuhar Tomica Krsnik.
24.12.2011.
Božićno slavlje kod Svete Ane

I ovoga su Božića župljani iz Plemenščine i okolice dostojno proslavili najradosniji kršćanski blagdan. 

Kao i svake godine, brojna mladež iz okolice Sv. Ane pripremila je našu kapelu za božićno vrijeme pa je tako očišćena crkva, postavljen i okićen bor, uređene su jaslice ispod bora da bi svi župljani mogli dostojno proslaviti ovaj veseli blagdan.

Prošle se godine udruga ŠRC SV. Ana po prvi puta pridružila humanitarnoj akciji župe Pregrada u prikupljanju neophodnih namirnica za one najpotrebnije pa je tako u blagdanskom duhu darivanja i ove godine udruga pripremila nekoliko paketa za one iz naše okolice kojima je takav dar uvelike uljepšao ovogodišnje blagdane. 

Na Badnjak se u našoj kapeli Sv. Ane održala misa polnoćka u 21.00 sat, a misu je predvodio velečasni Belavić. Ove je godine misno slavlje upotpunio naš novoformirani zbor mladih koji je predvodila Lucija Belošević, a nakon polnoćke u organizaciji udruge ŠRC Sv. Ana tradicionalno se dijelilo kuhano vino. Svi koji su bili prisutni na polnoćki bili su pozvani da se pridruže članovima udruge na prostoru igrališta iznad kapele koji su ih počastili ukusnim napitkom, a veselo druženje i čestitanje upotpunio je i vatromet.

Na sam se Božić također održala sveta misa koju je predvodio naš velečasni Vinko Gregor i tog je dana blagoslovljeno novo zvono koje se nalazi na ulazu iz sakristije u svetište. To je zvono dar obitelji Ivana Vrhovskog, a za izradu postolja za zvono te njegovo postavljanje zaslužan je predsjednik udruge ŠRC Sv. Ana, Miroslav Vrhovski.

Tako smo i ove godine uz malo rada i truda, ali što je najvažnije u zajedničkom druženju i veselju proveli i ove radosne blagdane.13.11.2011.
Sadnja ukrasnog drveća
Proteklog vikenda održana je još jedna radna akcija na prostoru ŠRC Sveta Ana. Desetak članova udruge dopremili su i zasadili drvorede breza, čempresa, te drugog ukrasnog crnogoričnog i bjelogoričnog drveća. U isto vrijeme djevojke su uredile cvjetnjak ispred kapele, te posadile proljetne lukovice. Tako se i dalje uređuje i uljepšava okoliš kapele Svete Ane.

17.07.2011.
Adaptacija tornja kapele sv.Ane
U tijeku su radovi koji se izvode na adaptaciji tornja kod kapele sv. Ane:
- popravak krovne konstrukcije tornja, uz izradu nove daščane oplate i
zamjena pokrova tornja bakrenim limom
Radove izvode radnici Gosp. Ivana Šlogara iz Desinića.29.05.2011.
Radna akcija

Na terenima ŠRC Sv. Ane i oko istoimene kapele, održana je ovog vikenda radna akcija  košnje trave. Radnoj akciji odazvao se veći broj korisnika našeg centra, sa raznovrsnim alatom. Nakon akcije usljedilo je druženje u hladovini krošanja naših lipa, uz zasluženi roštilj i osvježavajuće napitke. A nakon toga neizbježna je bila i pokojom nogometna utakmica na igralištu.


 02.02.2011.
Video isječak o ŠRC-u Sv.Ana iz emisije "MALO MISTO:PREGRADA" snimljeno 2006.godine

Video isječak možete pogledati klikom na link ispod.
VIDEO: ŠRC Sv.ANA 2006

07.kolovoza.2006. godine u emisiji Hrvatske radiotelevizije “ MALO MISTO:PREGRADA“ pored ostalih priloga o udrugama, društvima… nalazi se i prilog o ŠRC-u Sv.Ana.
U nešto malo više od 3 minute u video isječku možete pogledati druženja naših tada najmlađih, intervjue koje su dali naši dragi prijatelji, susjedi koji su se u ono vrijeme zatekli na našem igralištu. Možete ukratko čuti kako je bilo nekada i kako je sada u našoj sredini, točnije oko Sv. Ane.
Na temelju cjelokupnoga video priloga o ŠRC-u Sv.Ana saznaje se kako je ideja o stvaranju  centra potekla od mještana, nesebičnih ljudi koji su svojim aktivnim radom i zalaganjem, ali i najmanjim mogućim doprinosom, pripomogli gradnji te daljnjem unapređenju centra.
Ovakva aktivnost pokazuje da je za dobrobit svojega mjesta i njegovih mještana najvažnije zajedništvo i isti cilj, a toga u ovome slučaju nije nedostajalo pa je i iz takve suradnje proizašlo mjesto na kojem se mogu okupljati svi ljudi dobre volje, od najmlađih pa do najstarijih. Ideja mještana nije bila samo druženje s ljudima iz sredine u kojoj žive, već i s ostalim ljudima iz drugih sela, gradova, a samim time željeli su da se još jače poboljšaju međuljudski odnosi koji su nažalost u današnje vrijeme toliko narušeni. Nije li najljepše svoju sreću i svoje veselje podijeliti s drugom osobom?

Prilog prikazuje veliku ljubav mještana prema svom kraju što može sve nas potaknuti da više cijenimo svoje krajeve i nastojimo ih promovirati drugima. Mještani su također željeli poručiti  svojim sumještanima, koji se možda do tada još nisu uključili u aktivnosti vezane za centar, da svojim aktivnim zalaganjem pripomognu što većem druženju među ljudima kako sada tako i u budućnosti.

Možda i razdoblje od 5 godina nakon snimanja te emisije i nije tako daleko iza nas,
no svejedno lijepo je vidjeti izraze lica koji zrače pozitivnošću i iskrenošću u ovom prilogu.

Organizacija raznih sportskih i zabavnih susreta na našim terenima, sudjelovanje na raznim sportskim i kulturnim manifestacijama, suradnja s ostalim udrugama, humanitarno djelovanje, uređenje te aktivno sudjelovanje u obnovi  kapele sv. Ane vizija su našeg centra i u budućnosti.

Zahvalni smo svim našim dragim gostima koji prvi put posjećuju naše web stranice. No, našoj sreći i zadovoljstvu ne bi bilo kraja kada bi još i odlučili posjetiti naš, ali i Vaš Športsko rekreacioni centar, ali i naše prekrasne plemenšćanske brege.

Vrijeme prikazivanja priloga traje kratko, ali zato uspomene na vrijeme provedeno kod Svete Ane, provedeno na Športsko rekreacionom centru u Gornjoj Plemenšćini traju zauvijek ! ! !
T.S.24.12.2010.
Badnjak-Polnoćka

Kako svake godine tako i ove godine kod svete Ane stanovnici našega kraja a i šire okolice,
na Badnju su se večer oko 21:00 okupili u našoj kapelici na proslavi svete mise Polnoćke.
Nakon polnoćke kako je to kod nas već tradicija, ŠRC Sveta Ana je počastio sve prisutne s kuhanim vinom. Naravno uz polnoćku najljepše je bilo druženje svih ljudi, a vrhunac svega bio je i ove godine vatromet.
----------------- Sretan Božić i sve najbolje u Novoj 2011. godini -------------16.12.2010.
Božično darivanje
Predblagdansko vrijeme je i vrijeme darivanja, pa se tako i ŠRC Sveta Ana  ove godine priključila humanitarnoj akciji Župe Pregrade „Kršćanska ljubav na djelu“. Iz vlastitog budžeta odvojeno je novaca za tri poklon paketa koja su članovi udruge odnijeli u domove troje obitelji koje su slabijeg imovinskog stanja s područja Gornje i Donje Plemenšćine.
U paketima su se našle osnovne namirnice koje će našim susjedima i prijateljima dobro doći u ovo blagdansko vrijeme, da dostojanstveno dočekaju Božić.
Napomenimo da je Udruga ŠRC Sveta Ana već ranije humanitarno djelovala, a takav način djelovanja kojim usrećuje i pomaže najpotrebnijima namjerava ponoviti svake godine.
01.08.2010.
Prošćenje kod Sv. Ane 2010

U tradicionalnome tonu i ove je godine održano proštenje kod kapele Sv. Ane.
Mnoštvo hodočasnika iz raznih susjednih župa i regija dolazi u naš kraj i posjećuje našu kapelu da bi sudjelovali u slavlju održavanom već dugi niz godina. Na dan uoči proštenja na terenima ŠRC-a održava se već svima poznata zabava pa je tako bilo i ove subote, a dobru su zabavu omogućili Caffe bar Parco i muzički sastav "Prijatelji Zagorja".
Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli u održavanju kapele i okolnog prostora, poglavito članovima ŠRC-a koji su svake godine vrlo aktivni. Usprkos mnogim privatnim obavezama, uvijek se nađe vremena za brigu o blagu našega kraja.
Obnova naše kapele prijeko je potrebna, no usprkos donacijama i pomoći mještana u prošlogodišnjoj humanitarnoj akciji, kao i ovogodišnjim donacijama i prodajom suvenira, nema dovoljno sredstava za mnogobrojne radove koji bi se morali obaviti. Nadamo se da će se to promijeniti, da ne ostanemo bez značajnoga kulturnoga spomenika.

07.2010.
Radne Akcije uoči prošćenja Sv.Ane

Svake godine uoči proštenja kod kapele Svete Ane, na prostorima kapele obavljaju se razni poslovi da bi se crkva i okoliš oko nje pripremili za to veliko slavlje. U ljetnim se mjesecima članovi ŠRC Sv. Ana intenzivnije brinu za okoliš poglavito za košnju trave koja iziskuje velik broj marljivih ruku. I ove su se godine okupili mladi mještani kako bi očistili crkvu i ukrasili je cvijećem te pokosili travu oko nje.
Ove se godine obavio još jedan važan posao. Zahvaljujući udruzi Športsko-rekreacioni centar ''Sveta Ana'' i njezinim članovima, podiglo se betonsko postolje te se nabavio i postavio mali zdenac tako da Sveta Ana sada nakon dugog vremena ima pristup vodi.
Također je sakupljen novac kojim je kupljeno cvijeće za ukrašavanje unutrašnjosti kapele. Dvanaest je kućanstava materijalno pomoglo da se cvijeće nabavi, nekoliko je kućanstava doniralo i cvijeće iz svojih vrtova, a i udruga Športsko-rekreacioni centar ''Sveta Ana'' je donirala ikebanu za oltar kao i novac za cvijeće ispred crkve koje se uređuje cijele godine.
Mještani, među kojima je najveći broj članova spomenute udruge, cijele se godine brinu o uređivanju kapele i okolnoga prostora. Tijekom godine organiziralo se mnogo raznih radnih akcija da bi se, koliko je to moguće, održao taj naš dragocjeni spomenik kulture.
Hvala svim članovima udruge ŠRC ''Sveta Ana'' kao i mještanima koji u tome pomažu.23.06.2010.

"Popeo" se vodovod na naše igralište

Dana 23.06.2010. kraj kapele Sv. Ane radnici Niskogradnje iz Pregrade postavili su vodomjerno okno preko kojeg su kapela Sv. Ane, a time i ŠRC Sveta Ana dobili priključak na gradski vodovod.
Bio je to rezultat inicijative ŠRC Sveta Ana da se dobije vodni priključak za lakše održavanje, čišćenje i uređivanja kapele Sv Ane, kao i njezinog okoliša (cvjetnjaci, travnjaci, sadnice...).
Za ŠRC Sv Anu ovo je velik događaj, te se time zahvaljuje na pomoći župniku Vinku Gregur, te djelatnicima Niskogradnje Pregrada, na čelu s direktoricom Gđa. Irenom Krsnik.


09.05.2010.
Radna akcija uređenja okoliša

Za proljetnu košnju već visoke trave proteklog vikenda se prikupio veći broj članova ŠRC Sveta Ana. Tutnjevi desetak flakserica, te jedne kosilice sa najdražeg nam brijega čuo se na sve strane. I dok je muški dio ekipe kosio, cure su uređivale cvjetnjak oko crkve.
Nakon posla cijela ekipa se okupila u hladu ispod krošanja lipa kraj crkve, na zasluženoj okrijepi.04.04.2010.
Uskrsno pucanje kraj kapele Sv.Ane

         Pucanje u uskrsno vrijeme, taj pradavni običaj povezan je uz doživljaj vojničke straže s Isusova groba, kad se uz tutnjavu potresa Isusov grob ispražnjen uskrsnućem.
Taj je običaj je star preko 500 godina, a isprva je zaživio u Pregradskom kraju, po okolnim bregima, područjima grofova Celjskih i kasnije Keglevića.
 Iako je danas Kostelska pištolja  najorganiziranija takva udruga, samim tim zasluženo postala i nacionalni brand, ni okolni bregi ništa manje ne zaostaju u održavanju tradicije.
 Tako i u Gornjoj Plemenšćini, kraj danas sakralnog spomenika kulture, kapele sv. Ane koja potječe još iz prve polovice 15 st., svake se godine na uskrs okuplja i do stotinjak kuburaša kako bi slavili Isusovo uskrsnuće. Isto tako kako su to radili i njihovi djedovi, kojima je želja za održavanjem tog običaja bila uvijek jača od svih zabrana.
Predaje govore o zabranama pucanja iz kubura, zabranjivalo se u vrijeme Austro-Ugarske Monarhije, nastavilo se i u  vrijeme Kraljevine Jugoslavije u vrijeme žandarske diktature, a posebno naglašena zabrana nastupila je na snagu u vrijeme Titove Jugoslavije i trajala je od 1947 do 1991. Baš u to vrijeme javlja se veliki bunt kuburaša, pa valja istaknuti kako je Sveta Ana tad postala središte pucanja u Pregradskoj Župi, pune 44 godine.
Godine  1991  kad je ukinuta zabrana, središta pucnjava na Uskrs preselila se u Pregradu u dogovoru tadašnjeg Pregradskog župnika i KD Složne kubure iz Pregrade čiji pucači i oduvijek gravitiraju iz područja oko Sv. Ane.
Unatoč tome velik broj kuburaša se nakon nastupa u Pregradi, u popodnevnim satima vraća na staro odredište, kraj kapele sv. Ane, naravno tako je bilo i ove godine-tradicija se nastavlja.   
02.03.2010.
Humanitarna akcija za pomoč Martini Antolić


06.03.2010 (subota) KD Grof Keglević i Restoran AS organiziraju Humanitarni koncert u restoranu AS, s početkom u 19 h za pomoč Martini Antolić.Martina Antolić rođena je 11.11.1985. u Pregradi. Živi u selu Vojsak, udata je i ima dijete od 4 godine.

Boluje od teške srčane bolesti, ima rupu u srcu, (koja je svakog dana sve veća), a ti problemi sa cirkulacijom svakog dana sve više oštećuju i pluća, te joj je nužno potrebna operacija tako da ne bi došlo do potrebe transplantacije srca i pluća.

Martina trenutno nije u mogućnosti obavljati svoje nužne higijenske potrebe jer pri svakom svojem pokretu ostaje bez zraka.

Nakon dvije godina obijanja pragova mnogih hrvatskih bolnica, rješenje njezinih zdravstvenih problema pronađeno je jedino u Univerzitetskoj klinici u Zurich-u u Švicarskoj. S obzirom na velike troškove liječenja u Švicarskoj molimo sve ljude dobre volje i velikog srca da POMOGNU NAŠOJ MARTINI.

SVAKA JE POMOĆ DOBRO DOŠLA, ALI JE POTREBNA ODMAH I SADA.

Svi koji žele pomoći Martini u borbi s teškom bolešću, mogu uplatiti onoliko koliko su u mogućnosti, na broj žiro-računa Zagorske lige za borbu protiv raka, 2360000-1101541277 kod Zagrebačke banke, s naznakom za Martinu.

HVALA!

20.01.2010.
Prikupljanje starih slika

Športsko Rekreacioni Centar Sv. Ana obavještava da je u tijeku prikupljanje
starih slika Sv.Ane i/ili okolice. Mole se ljudi dobre volje
koji u svojim kućnim kolekcijama fotoalbuma posjeduju takve slike
da nam se jave putem e-maila ili na telelefon 098 851 549 (zvati poslije 17:00h).
Slike bi se skenirale te će nakon skeniranja slike biti vraćene vlasniku.
Sve skenirane slike stavili bi na naše web stranice.
Svrha prikupljanja starih slika Sv.Ane i okolice je da se neki podsjete ,a
neki vide kako je u prošlosti izgledala naša Sv. Ana i okolica.

Unaprijed zahvaljujemo

Š.R.C. Sv. Ana
Gornja Plemenšćina30.12.2009.
Božić kod Svete Ane

Na badnju večer, večer slavljenja rođenja Isusa, kod Sv. Ane skupio se velik broj kršćana iz šire okolice. Kako je to noć bdjenja pred Božić, tako je i vrhunac bdjenja polnoćka koja je kod nas počela u 21 sat. Zbog „nemogučnosti“ da Sv. Misu odsluži župnik V. Gregur, zamoljen je bio naš bivši župnik i veliki prijatelj vlč. Branko Ivanjko.
On je to s oduševljenjem prihvatio, te odslužio polnoćku, tijekom koje su se mnogi prisjetili starih (drugačijih) vremena. Nakon polnoćke kako je to kod nas već tradicija, ŠRC Sveta Ana je počastio sve prisutne s kuhanim vinom. Naravno uz polnoćku najljepše je bilo druženje svih ljudi, iz ćega je proizašlo i pjevanje Božićnih pjesama, a vrhunac svega bio je vatromet.

Slike možete vidjeti u našoj fotogaleriji. (kliknite)

 11/12.2009.
ŠRC Sv. Ana

Ovu godinu završavamo sa radnim akcijama koje su provođene proteklih nekoliko vikendi, na uređenju okoliša našeg centra.
Kako je bilo i planirano godišnjim programom, tih smo dana sadili lipe, breze, borove i druge sadnice, kojima planiramo formirati drvorede na određenim mjestima oko našeg centra.
Radnoj akciji je prisustvovalo desetak članova, koji su našli vremena, te se rado primili alata znajući da se radi nešto što će doprinjeti ljepoti našeg kraja.
U sklopu ove akcije valja spomenuti i uređivanje cvjetnjaka oko crkve, kojem je uz dobru volju prisustvovalo nakoliko naših članica. Također se zahvaljujemo gospodinu Mirku Svečak koji se uključio u našu akciju, te nam donirao dvadesetak borova.


Sadnja drveća09/10.2009.
ŠRC Sv. Ana

Predstavljamo Vam vodstvo koje će u novom mandatu, u trajanju od dvije godine voditi ŠRC Sv.Anu:  Izvršni odbor: Miroslav Vrhovski (predsjednik), Ivan Klasić (dopredsjednik), Bojana Vešligaj (tajnik), Ratko Vrhovski (blagajnik) i Tomislav Svečak.
Članovi Nadzornog odbora su: Mario Herak, Irena Vincelj i Tomislav Škrlec.
U radnom tijelu još su: Tanja Vešligaj (zapisničar), te Marina Ilijaš i Tomica Krsnik (ovjeravatelji).
U prošlom mandatu bilježimo niz aktivnosti kojima smo prije svega uredili naše terene i okoliš Sv. Ane, što nam je primarnmi cilj i dalje, organizacijom sportskih aktivnosti na našim terenima nadaleko smo poznati, a posebno smo ponosni što naša Udruga sudjeluje u obnovi višestoljetne kapele Sv. Ane.
Da bi i dalje bili tako aktivni, pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže, da umjesto zlobnih komentara (kojih nažalost uvijek je bilo, pa tako će i biti) počinju dolaziti nove ideje i planovi kako uljepšati boravak svih nas u ovoj prekrasnoj sredini.07/08.2009.
Izveden drveni strop crkvene lađe
Nakon što se ove godine na kapeli Svete Ane rekonstruiralo krovište, ovih je dana izveden još jedan građevinski zahvat.
Rezultirano humanitarnim akcijama kojim je naša udruga ljetos prikupila priloge u iznosu od 28 tisuća kuna, izveden je drveni strop crkvene lađe.
Osim stropa planira se ove godine  još zamijeniti vrata i prozor na sakristiji, te vrata na koru, koja vode na toranj.26.07.2009.
Prošćenje 2009
Iza nas je još jedno proštenje Sv. Ane koje se održava već dugi niz godina i koje je postalo naša  posebna tradicija.
Na taj dan mnoštvo hodočasnika iz drugih župa i regija pohodi naš kraj i našu kapelu. Zadnjih nekoliko godina na dan uoči proštenja na terenima ŠRC-a održava se zabava koja je postala opće poznato veselje za sve mještane. Tako je  bilo i ove subote, a dobru zabavu omogućili su Caffe bar Parco i muzički sastav "Blatars band".
Na kraju se zahvaljujemo svim ljudima koji drže do naše kapele i to dokazuju svake godine, a posebno članovima ŠRC-a i drugim mještanima koji svake godine daju svoj doprinos kapeli vlastitim radom. Bilo je svakakvih radova, od košnje oko kapele, čišćenja ceste od granja, uređenja cvijeća te čišćenja i uređenja unutrašnjosti kapele.
Od prodaje suvenira i milodara od Svetih misa 26.07 za obnovu kapele prikupljeno je 9. 800 kn .
Za tu tradiciju svake je godine potrebno puno vremena i dobre volje pa se na tome zahvaljujemo svima koji su u tome pomogli.


Prodaja suvenira


Sv.Misa20.07.2009.
Humanitarna akcija

U proteklom mjesecu prikupljala su se materijalna sredstva za obnovu kapele Sv. Ane prodajom suvenira sa motivima naše kapele te dobrovoljnom prihodima i donacijama mještana. Sve je započelo 07.06. na terenima naše udruge organizacijom sportsko-zabavnog druženja na kojem su prisustvovale mnoge udruge ( Kuburaško Društvo Složna kubura Pregrada, KD  Grof  Keglević Pregrada, KD Mala Erpenja, ŠRC Sveti Vid Klenovec, ŠRC Tabor Lupinjak, ŠRC Petar Bedeniković Sopot  i Lovačko Društvo Kuna Pregrada) koje su tako doprinjele našoj humanitarnoj akciji.
Sveukupno je prikupljeno 18. 000 kn koji su predani vlč. Vinku Gregur, te je dogovorena daljnja suradnja prikupljanja sredstava za strop i toranj kapele. Zato je naša udruga organizirala prodaju suvenira tijekom proštenja  Sv. Ane. Mještani i hodočasnici iz drugih župa su dobrovoljnim prilozima i kupnjom suvenira (majica, razglednica i svijeća) uvelike pomogli u prikupljanju novčanih sredstava za daljnju obnovu. Sav prikupljen novac će također biti predan našem velečasnom te će s time započeti i radovi na stropu kapele.
Udruga  se svima zahvaljuje, kako mještanima tako i ostalim hodočasnicima koji su pokazali da im je stalo do naše kapele kao i do njene obnove.


Predsjednik Miroslav Vrhovski predaje sakupljeni novac vlč. Vinku Gregur28.06.2009.
Prijateljski susre
t
ŠRC Sveta Ana – ŠRC Petar Bedeniković

U sklopu akcije skupljanja prihoda za kapelu Sv. Ane odigrana je u nedjelju 28.06. prijateljska malonogometna utakmica između domaćina i prijateljske udruge ŠRC Petar Bedeniković iz Sopota. Iako rezultat nije bitan možemo spomenuti da je utakmica odigrana u prijateljskom ozračju, a uz pregršt golova pobijedila je ekipa domaćina rezultatom 5:3. Uz utakmicu organizatori su prodavali suvenire i piće, kao i svaku nedjelju ovog mjeseca, te se na takav naćin prikupljao prihod za našu kapelu.
Kako je ova nedjelja bila ujedno i zaključna za ovu akciju, ŠRC Sveta Ana se zahvaljuje svim udrugama, društvima i pojedincima koji su bili uz nas, ali i izražava žaljenje za vremenom koje nam nije išlo u korist, te prije svega slabom odazivu mještana na naše akcije. 


ŠRC Sveta Ana – ŠRC Petar Bedeniković


09.06.2009.
Humanitarna akcija

Ove nedjelje (07.06.) kod kapele Sv. Ane u G. Plemenšćini održana je akcija prikupljanja priloga za obnovu kapele Sv. Ane. Organizator te akcije bila je udruga ŠRC Sv. Ana koja djeluje na prostoru uz samu kapelu, a njihove aktivnosti su među ostalom vezani uz uređenje oko okoliša i brige za kapelu. Sve je počelo Sv. misom koju je vodio vlč. Ivica Gretić, a nakon mise održao je izlaganje o povijesti Sv. Ane. Početak sportsko – zabavnog dijela  akcije označili su kuburaši ''Složne kubure'' pozdravnim hicima. Tako su počeli turniri u povlačenju užeta te bacanju kamena s ramena kao i nekoliko prijateljskih malonogometnih utakmica. Uz to domaćini su sve počastili kolačima i drugim specijalitetima iz domaće kuhinje, a sve je uveseljavao i domaći glazbeni sastav. Prilozi su se prikupljali prodajom jela, pića i raznih suvenira s obilježjima kapele Sv. Ane. U natjecateljskom djelu programa valja istaknuti pobjednike u povlačenju užeta ''LD Kuna'' Pregrada, kao i Željko Tkalec iz KD Mala Erpenja koji je bacio kamen ( 8,5 kg) najdalje 9, 80 m.
Nažalost trud organizatora pokvarilo je nevrijeme, koje je vremenski bitno skratilo akciju.
ŠRC Sv. Ana se tako zahvaljuje svim ljudima dobre volje koji su tu nedjelju prkosili vremenu u korist kapele Sv. Ane. Organizatori također poručuju da će i dalje do kraja mjeseca nedjeljom na igralištu prodavati suvenire, te prikupljati priloge mještana koji se zbog vremena nisu usudili doći na akciju.


 
08.05.2009.
Radna akcija

Danas 08. svibnja nekolicina je članova ŠRC-a pokosila prvu travu zasijanu ove godine oko ŠRC-a te kapele Sv. Ane. Možda je bilo malo naporno ali  trud se nakon svih ovih godina isplatio. Nakon mnogobrojnih radnih akcija krćenja agacije, strojnog paniranja ,frezanja te sijanja trave sada će se područje koje okružuje ŠRC i Sv.Anu u budućnosti ćemo moći mnogo lakše održavati.08.04.2009.
Radna akcija

Kod Sv. Ane se opet nekaj radi!
Od tolikih radova koji su potrebni, odlučili smo se da prioritet dobiju naše dvije prastare „svetojanske „ lipe.
Obje su bile toliko zaražene parazitom: bijelom imelom, da je bio već zadnji tren da se spase.
Radove je izvodio „Elektroinstal“ Kunštek iz Krapine, Tkalci.
Ne moramo ni naglašavati da je financijska sredstva (koja su bila poprilična zbog složenosti posla) osigurala Udruga ŠRC Sveta Ana.
04.04.2009.
Radna akcija

Ove subote okupilo se društvo od desetak članova udruge sa grabljama i kupljenom travom, te se zasijala trava na zapadnom dijelu brijega koji gleda na Pregradu.
ŠRC Sv. Ana se zahvaljuje svima koji su prisustvovali radnoj akciji.28.03.2009.
Radna akcija

Na terenima ŠRC Sveta Ana nastavlja se sa radovima uređenja okoliša kapele Sv. Ana.
Ovog vikenda isključivo svojim sredstvima financirali smo frezanje ranije izreguliranih površina oko kapele.
Radove je izvodio Ivica Horvat iz Svedruže.
Tako je sada pripremljen teren za sadnju trave.
22.03.2009.
Radna akcija


Iako u našem mjestu se još zima neda, prošle nedjelje nam je ipak vrijeme poslužilo da se počne sa radovima na terenima našeg centra.
Skupio se velik broj članova i drugih korisnika centra, te se krenulo u radnu akciju.
Podijeljeni u grupe, uradilo se sljedeće: očistio se teren od smeća, uklonila se mlada gacija, spaljivao se korov, obojan je dobar dio stupova oko igrališta, radilo se na krovu kućice, a djevojke su kopale dio zemljišta oko crkve gdje su kasnije sadile cvijeće.
ŠRC Sveta Ana se ovim putem zahvaljuje svima koji su u nedjelju pokazali dobru volju i uljepšali naše terene.
15.03.2009.
Križni put

Ove nedjelje smo s veseljem ugostili hodočasnike križnog puta iz Pregrade koji su došli do naše kapele te nas ugodno iznenadili svojom mnogobrojnošću. Zajedničkim smo snagama pripremili malu okrjepu za sve te je tako to nedjeljno popodne provedeno u ugodnom druženju.
Nadamo se da su bili zadovoljni našim gostoprimstvom  te da će opet poželjeti posjetiti naš skroman, ali velikodušan kraj, a mi ćemo ih primiti otvorenih ruku i s osmijehom na licu.

Kod nas su svi dobrodošli, imamo malo ali dajemo puno, dajemo srcem. Neopisivo smo vezani uz to naše blago, uz našu kapelu pa stoga s nestrpljenjem iščekujemo njenu potpunu obnovu da bi se svi zajedno mogli okupljati u njoj.26. i 27.07.2008.
Sveta Ana 2008

26 i 27.07.2008.

Eto, i dugo očekivani tradicionalni „Janeski“ vikend sada je iza nas.
Prošćenje Svete Ane je oduvijek u Plemenšćanskom kraju bio glavni događaj u godini,
To je dan kad  našu kapelicu pohode hodočasnici iz cijele naše regije, pa i šire.
U novijoj povijesti se dan uoči prošćenja, znači na „janesku“ subotu na terenima ŠRC Sveta Ana  priređuje zabava, to je postalo već jako popularno kod domaćih ljudi, tako da to zna biti sveopće narodno veselje. Tako je to bilo i ove subote na radost svih prisutnih, za što su bili zaslužni Caffe bar Parco i muzički sastav „Optimisti Zagorja“.
Na kraju moramo se zahvaliti svim članovima ŠRC Sveta Ana i svim drugim ljudima koji
drže do naše kapele, što su doprinjeli  čišćenjem okoliša Sv. Ane.
Bilo je potrebno pokositi travu oko kapele, očistiti ceste od visećih grana, ukloniti dotrajale
igračke u neposrednoj blizini kapele, kao i popraviti postojeće.

Ta skupina iako nepriznata i neshvaćena od našeg župnika Vinka Gregor konstanto čini sve da prostor oko Sv.Ane bude čist i što dostojanstveniji takvoj veličini kao što je naša kapela.06.07.2008.
Sveta Ana 2008-turnir

Ove nedjelje održan je još jedan turnir u sklopu "Top 8", šestu godinu za redom na terenu ŠRC Sv. Ana u Plemenšćini. Na turniru je sudjelovalo 13 ekipa koje su se borile za nagradni fond od 5000 kn što je ovaj urnir uvrstilo u 2 kategoriju bodovanja turnira za top 8. Prvo kolo se održalo prema "Knock out" sistemu, a već se u njemu mogla vidjeti istinska volja, želja i naravno talent u želji za što većim postignućem, odnosno uspjehom. U drugi krug polasiralo se 6 pobjednika, najbolji poraženi, te momčad Svete Ane koja je bila slobodna prvo kolo. U četvrtfinalu najzanimljivija je bila upravo sraz ekipa Sv.Ane i Štuparja, nakon niza preokreta Mužek je u praktički zadnjoj sekundi zabio za 3:2 i tako odveo Štuparje u polufinale. Ostale ekipe su također pokazale veoma dobru igru na terenu no samo najbolje ekipe s više spretnosti i naravno malo sreće izborile su put u polufinale i finale i osvojile pobjedničke pehare. Prvi polufinalni dvoboj između vrlo jakog Libertija (M.Pavić, A.Kovačec, R.Mordej) i borbenog Štuparja pokazao je najveću dozu neizvjesnosti sve od vodstva Libertija 2:0 preko izjednačenja ekipe Štuparja pa sve do njihove pobjede pogocima s bijele točke s konačnim rezultatom 6:4. U drugom dvoboju u finale se plasirala momčad Putkovca koja je slavila protiv Mlina i keramike Jagić rezultatom 4:3. Dugoočekivano finale tako su izborili Putkovec i Štuparje koji su se već bili susreli u prvom kolu, pa su sa svojom borbenošću i fer igrom kroz cijeli turnir zasluženo se našli u finalu. U finalnoj utakmici Putkovec je dominirao od samog početka, te na kraju zasluženo slavio rezultatom 2:1. Ekipa Putkovca je tako postala istinski vladar tog turnira jer su u 6 godina postojanja turnira 4 puta igrali u finalu, a 3 puta ga osvajali. Igrač pobjedničke ekipe, Mario Vincelj, proglašen je najboljim igračem turnira. Najbolji golman turnira bio je Branko Šereg iz ekipe Štuparja, a najbolji strijelac Rok Mordej ( Liberty) sa 6 pogodaka. Iznimnom predanošću svih sudionika, ovaj je turnir završio na zadovoljstvo pobjedničkih ekipa, a nadamo se i svih ostalih.


1.osvojeno mjesto Putkovec25.05.2008 i 01.06.2008.
Sveta Ana 2007

Na terenima ŠRC Sv. Ana ovih dana je jako živo.
Ekipa je odlučila da trnje na večem dijelu zemljišta oko igrališta postane prošlost, pa su počeli sa radnim akcijama krčenja gacije!
Zatim je došo stroj, pa je to isto zemljište izregulio, te fino isplanirao. Sljedeće na redu je frezanje i sadnja trave i ukrasnih sadnica, pa da  naše igralište obasja u još ljepšem sjaju!
Na akcije se odazvao veći broj članova udruge, koji su se nakon dobro obavljenog posla okrijepili u hladovini naših lipa uz hladne gemište  i kotlovinu.


1.07.2007.
Sveta Ana 2007

U nedjelju 01.07. na terenu ŠRC Sveta Ana u Gornjoj Plemenšćini održan je peti po redu malonogometni turnir.
Ove godine turnir je ušao među 18 najjačih turnira Hrvatskog zagorja koji se boduju za «masters» Top 8 u Krapini krajem godine. Zbog toga na turnir su stigle i ponajbolje momčadi zagorja kao što su: Mal-Gal, M klub Macelj, Gea Hromec-Putkovec, M3, Inox agro, Aso ponos Krapina, Mlin i keramika Jagić, Pizzeria Servus, Lukovčak, Sveti Vid, Mini mljekara Veronika,  Ću-Pa i ŠRC Sveta Ana.
Ekipe su se borile za nagradni fond od 6 000 kuna, podijeljen: 1 mj. – 3 000, 2 mj. – 2 000 i 3 mj. – 1 000 kn.
Prvo kolo je obilježilo ispadanje velikih favorita «M klub Macelj», drugoplasiranih na ljestvici za TOP 8  te im tako su uskraćeni bodovi da se približe vodećoj momčadi Mal-Gal.
Od ostalih dvoboja prvog kola vrijedi spomenuti prolaz domaće momčadi ŠRC Sv. Ana preko Desiničke Mini mljekare Veronika. U četvrtfinalu domaćin je naišao na najjačeg mogučeg protivnika Mal-Gal Krapina, te su se odlično držali sve do zadnje minute, kad je momčad predvođena slovenskim internacionalcima  zabila pobjedonosni pogodak za konačnih 1:0 na žalost domaćina. U polufinale su još prošli Aso ponos Kr. pobjedom nad Sv. Vidom 2:0, M3 koji je lako prošao preko dvostrukih pobjednika u prošlosti ovog turnira Gea Hromec-Putkovec sa 3:0 i Mlin i keramika Jagić koji su u neizvjesnoj utakmici pobijedili Inox agro rezultatom 1:0.
U polufinalu Mal-Gal je razmontirao gradskog rivala Aso ponos Krapina sa čak 5:1, dok u drugoj puno neizvjesnijoj  utakmici je M3 prošao u finale preko momčadi Mlina i keramike Jagić  rezultatom 2:1. Zbog izuzetno vrućeg i sparnog vremena vidjela se iscrpljenost igrača, tako da je utakmica za 3 mjesto odlučena izvođenjem sedmeraca gdje je ekipa Aso ponos Krapina bila bolja od «mlinara» rezultatom 2:1.
U finalnoj utakmici između momčadi Mal-Gal i M3 viđeno je mnogo lijepih poteza i srčane borbe, no konkretnija je bila momčad Mal-Gal te rezultatom 2:0 osvojila turnir.
Najboljim pojedincima turnira izabrani su: najbolji vratar je bio Željko Malarić (Mal-Gal), najbolji strijelac Marko Pavić (M3) i najbolji igrač Rok Mordej (Mal-Gal).
I na kraju se mora istaknuti kako su suci turnira Franjo Kozina i Dean Orsag sjajnim suđenjem znatno pridonjeli  spektaklu održanom u našem centru.


1.osvojeno mjesto Mal-Gal

23.06.2007.
Novosti i nedavni događaji ŠRC Sv.Ana
Izborna skupština

Iako već mnogi znaju da je kod nas održana izborna skupština, skupština ŠRC-a Sveta Ana, svejedno bismo vas htjeli u nekoliko riječi uputiti u događaje, prošle i buduće te u novonastale promjene.
Skupština je održana 23.lipnja 2007.godine s početkom u 19:30 sati, a prisustvovalo je oko 30-ak članova te naravno i nekoliko gostiju iz prijateljskih udruga Zefre i ŠRC-a Sveti Vid, kojima se još jednom zahvaljujemo na odazivu i sudjelovanju.
Uvodna riječ pripala je našem dotadašnjem predsjedniku Živku Krsniku, a nakon toga riječ je preuzeo Ratko Vrhovski koji nas je, nakon pozdrava i zahvale svim prisutnima, uveo u našu glavnu temu, a to je uređenje i poboljšanje centra. Bilo je tu svega pomalo, od radova koji su se vršili na našim terenima i ostvarenja zacrtanih planova pa sve do novih ideja za dobrobit našeg centra i društva. Uz sve to važno je pripomenuti da su odabrani novi članovi Upravnog odbora, a to su redom: predsjednik – Miroslav Vrhovski, dopredsjednik – Tomislav Svečak,
tajnica – Bojana Vešligaj, blagajnik – Ratko Vrhovski i kao          
peti član – Dominik Kušar, također i članovi Nadzornog odbora;
Josip Cesarec, Marina Ilijaš i Ivan Klasić te zapisničar, ovjeravatelji i
verifikaciona komisija, koji su ujedno jednoglasno prihvaćeni od
strane ostalih članova.
Nakon službenog djela svi su bili pozvani na zakusku koju smo pripremili tom prilikom, pa se ujedno nadamo da su svi bili zadovoljni te da nitko nije bio zakinut ni za što.

Još jednom se zahvaljujemo svima koji su prisustvovali na ovom, nama veoma važnom događaju, na potpori i ugodnom druženju te se nadamo da ćemo to ponoviti  i dogodine.

 
NAJAVA
01.07.2007.
Turnir u malom nogometu

Š.R.C. "Sv.Ana" organizira
TURNIR
u malom nogometu

Pozivamo Vas na malonogometni turnir koji će se održati na igralištu u Plemenšćini G.
kod kapele Sv.Ane dana 01.07.2007. s početkom u 9:00h.

Za osvojena prva tri mjesta ekipe dobivaju
NOVČANU NAGRADU + PEHAR
Kotizacija po ekipi je 400 kn.
Sav prihod ulazi u fond nagrada.
Prijava ekipa je na dan turnira od 8:00 - 9:00h
18.03.2007.
Radna akcija

Toplo vrijeme izmamilo je vrijedne ruke na prvu ovogodišnju radnu akciju krčenja agacije oko centra. Iskrčio se prostor oko centra te je sada tlo spremno za strojno planiranje terena . Strojno planiranje terena od velike je važnosti jer bi se na taj dio terena zasijala trava te bi se moglo ubuduće kositi sa kosilicama što bi uveleko olakšalo posao.
ŠRC "Sv.Ana" će i kroz 2007 godinu aktivno poticati te sudjelovati u radnim akcijama uređenja u samom centru te oko njega.
18.02.2007.
"Plemenšćanski Lonac" br.2 !

Plemenšćanska literalna sekcija Društvo Trijeznih Pjesnika predstavlja i ove godine fašnički list Plemenšćanski lonec.
Promocija lonca bila je prošlog vikenda na terenima ŠRC-a Sv.Ana.
Plemenšćanski Lonec će mali maškari na fašnik dijeliti po kućanstvima Plemenšćanskog kraja .
21.01.2007.


Na prvom ovogodišnjem sastanku Š.R.C-a. "Sv. Ana" održanog dana 21. 01.2007. raspravljalo se o radu centra u protekloj 2006 godini te što se je zacrtanog plana učinilo.

U 2006. godini učinjeno je :

  - Izvršen je iskop te su izbetonirani temelji za konstrukciju iza gola
  - U cijelosti je postavljena zaštitna konstrukcija iza obiju golova što sadrži:
  --kupnju materijala, izradu, postavljanje te farbanje konstrukcije
  - Prefarbana je kučica
  - Iscrtano tenisko igralište
  - Nabava športske opreme (6 lopti, markeri, mrežica za koš, reketi i mreža za tenis, reketi-i mrežica za ----stolni tenis, tabla za koš…)
  - Kupljena mreža za konstrukciju
  - U više navrata organizirane su i uspješno izvršene radne akcije koje obuhvačaju košnju trave, ------------sakupljanje smeća, uređivanje okoliša oko centra te oko Sv. Ane
  - Uveden je forum na naše internet stranice
  - Poticanje na rekreaciju i bavljenje športom
  -----Moto " Športom i rekreacijom za zdraviji život "
  - Promovirali smo Š.R.C. te Plemenšćinu i okolicu u HRT-ovoj emisiji "Naše malo misto"
  - Organizirali smo malonogometni turnir
  - Organizirali smo feštu povodom proštenja Sv. Ane

  Donešen je i plan rada za 2007. godinu koji se sastoji od:

  Aktivnosti vezane za izgradnju i opremanje

  - strojno planiranje terena
  - redovita  košnja oko igrališta i crkve
  - prefarbati ogradu i ostale rekvizite za koje je to potrebno
  - popravci na krovu kućice i ostalim rekvizitima na kojima je to potrebno
  - opremanje dječjeg parka novim rekvizitima  (tobogan) i otklanjanje starih dotrajalih

  Aktivnosti vezane za športsku ponudu

  - organizacija  tradicionalnog malonogometnog  turnira
  - organizacija raznih sportskih susreta da bi se skupio novac kojim će se pomoći u financiranju obnove --kapele Sv. Ane (nogometni turniri srodnih udruga, veterana,djece)

  Ostale aktivnosti

  - izborna skupština
  - izdavanje fašničkog lista «Plemenšćanski Lonac»
  - izvršiti anketu unutar Udruge o radu izvršnog odbora  24/25.12.2006.
  Božić kod Sv. Ane !

  Kod kapele Svete Ane i ove godine u badnje večer služila se svečana misa polnoćka, koju je predvodio velečasni Gretić. Nakon polnoćke  ekipa iz ŠRC-a Sv. Ana dijelila je kuhano vino mnogobrojnim vjernicima, te im na taj način poželjeli sretan i blagoslovljen Božić.
  Da bi na igralištu ugođaj bio potpuno božićni, Naš župnik Vinko Gregor i velečasni Gretić su sa ostalim ljudima zapjevali i nekoliko Božićnih pjesama.

     29/30.7.2006.
  Sv. Ana 2006 !

  Na terenima Š.R.C. «Sv. Ana», 29. i 30. srpnja trajala je proslava blagdana svete Ane.
  U subotu 29. 7. održana je tradicionalna zagorska veselica, a u nedjelju 30. 7. blagdan se slavio uz svečane misne liturgije.
  Spomenuta narodna veselica održana u subotu počela je na neugodno i tužno iznenađenje. Naime, nakon mnogih toplih dana i toplog subotnjeg prijepodneva, u poslijepodnevnim satima, kada je već sve bilo spremno za početak veselice, tj. kada su šatori, stolovi i drugi ugostiteljski objekti bili postavljeni,  preko brijega se nadvili tmurni oblaci koji su donijeli veliko nevrijeme popraćeno orkanskim vjetrom, gustom kišom i tučom, te je to doslovce uništilo sve ono što je bilo uređeno na terenima Š.R.C. «Sv. Ana» za predviđenu zabavu.
  Prisutni članovi društva i ostali koji su se za to vrijeme nalazili na igralištu, svjedoci su dosad jednih od najtežih vremenskih nepogoda koje su zahvatile ovaj kraj. Šatore je vjetar srušio, cerade poderao, frižidere i sl. razbio, te načinio veliku materijalnu štetu. Sreća u nesreći je što nitko od prisutnih nije stradao u tom metežu rušenja metalne konstrukcije. Kada se sve nakon 20-ak minuta smirilo, dijelom razočarani organizatori ipak nisu klonuli i odlučili usprkos svemu održati proslavu predviđenog proštenja.
  Kiša i oblaci su se razišli, a okupilo se oko 400-tinjak  ljudi koji su se uz glazbeni sastav «Optimisti Zagorja» zabavili do ranih jutarnjih sati.
  U nedjelju, 30.7., sunce je zagrijalo i na misnim slavljima se tradicionalno okupio velik broj vjernika.

  23.7.2006.
  Krapinske toplice 2006 !
  (malonogometni turnir)

  U nedjelju  23.07. naši nogometaši sudjelovali su na malonogometnom turniru u Krapinskim Toplicama i osvojili nesretno 4 mjesto. Dečki su priliku propustili u polufinalu protiv kasnije pobjednika turnira Rudeša iz Zagreba, vodili su ih na poluvremenu  sa 2:0 no poslije katastrofalne greške suca Rudeš je stigao do kaznenih udaraca gdje su bili bolji.
  Za osvojeno 4. mjesto Sv. Ana je dobila tome pripadajući pehar te tako obogatila kolekciju pehara u svojoj vitrini.
  ŠRC Sv. Anu  u Krapinskim Toplicama su predstavljali: Baranja Mario, Ilijaš Marko - Šiljo, Klasić Ivan, Kranjec Mario, Krklec Goran, Krog Željko, Šmit Dražen, Vuk Kristijan, Vrhovski Miroslav i Vrhovski Ratko.  8/9.7.2006.
  Erpenjska noč 2006 !
  (malonogometni turnir)

  Ni ovog vikenda naši nogometaši nisu mirovali, u noći 8 na 9.07.2006. sudjelovali su na noćnom turniru «Erpenjska noć» u Erpenji. Dečki su osvojili 3 mjesto u konkurenciji od 14 ekipa i tako donijeli još jedan pehar u naše vitrine.
  Uz to Sv. Ana na istom turniru imala je i najboljeg pojedinca, nagradu za najjači udarac osvojio je Ilijaš Marko, koji je loptu «hdrapil» 126 km/h.
  ŠRC Sv. Anu  u Erpenji su predstavljali: Baranja Mario, Hrestak Josip,  Ilijaš Marko - Šiljo, Jagić Dražen, Šerek Silvestar, Vuk Danijel, Vuk Milan i Vuk Kristijan.  2.7.2006.
  Sv.Ana 2006 !
  (malonogometni turnir)

  U nedjelju 02.07. na terenu ŠRC Sveta Ana u Gornjoj Plemenšćini održan je četvrti po redu malonogometni turnir. Zbog lošeg vremena skupilo se svega 10 ekipa: (Kostel, Domaći dečki, Putkovec, Britva, Flora, Krov-sistem, Lupinjak, X5, Brezovica i ŠRC Sveta Ana).
  Ekipe su bile podijeljene u 3 skupine, da bi se nakon doigravanja po skupinama 3 pobjednika i najbolja drugoplasirana ekipa uvrstile u polufinale.
  U prvom polufinalnom susretu Krov-sistem je pobijedio ekipu X5 rezultatom 1:0, dok je u drugom polufinalu  Putkovec izborio pobjedu golom za 1:0 u samoj završnici utakmice protiv domaćina Svete Ane. U utakmici za treće mjesto nakon izvođenja kaznenih udaraca slavili su dečki iz ekipe X5, a prvo mjesto ove godine pripalo je Krov-sistemu koji su nadigrali Putkovec u finalu sa 2:0.
  I ove godine na turniru je bilo primjereno suđenje zahvaljujući sucima Deanu Orsagu i Franji Kozini. Unatoč lošem vremenu organizatori su se potrudili da turnir uspije, te se zahvaljuju svima koji su sudjelovali na turniru, kao igrači ili navijači.  KROV SISTEM


  PUTKOVEC


  X5

  (Više slika sa ovogodišnjeg turnira pogledajte u Fotogaleriji .)  24/25.6.2006.

  Mala Erpenja 2006 ! (malonogometni turnir)

  U noći 24 na 25.06.2006. nepunih tjedan dana nakon prvog uspjeha na noćnom turniru u Maloj Erpenji  nogometaši Sv. Ane osvojili su 2 mjesto u konkurenciji 14 ekipa. Uz pehar za drugo mjesto osvojeno je i pola odojka tako da su se dečki kući vratili punih ruku!
  ŠRC Sv. Anu  u Maloj Erpenji  su predstavljali: Baranja Mario, Ilijaš Marko, Krklec Branimir, Krog Željko, Vuk Kristijan, Vrhovski Miroslav i Vrhovski Ratko.  18.6.2006.

  Klenovec 2006 ! (malonogometni turnir)

  18.06.2006. Na malonogometnom turniru u Klenovcu, na terenima ŠRC-a Sv. Vid nogometaši   Svete Ane osvojili su 3 mjesto u konkurenciji 11 ekipa i tako donjeli prvi pehar u naš centar. ŠRC Sv. Anu  u Klenovcu su predstavljali: Baranja Mario, Cesarec Josip, Hanžić Ivan, Ilijaš Marko, Klasić Ivan, Krklec Goran, Krog Željko, Kušar Dominik i Vrhovski Miroslav.
  30.4.2006.
  Postavljena i druga zaštitna mreža !

  30.4 vrijedni su članovi Š.R.C. "Sveta Ana" postavili zaštitnu mrežu i iza drugog gola te je tako nogometno igralište u
  potpunosti spremno za nogomet i druženja tokom nadolazečih toplijih dana.
  Zaštitna je mreža donacija poduzeća za preradu i proizvodnju plastičnih masa Okiroto d.o.o. iz Pregrade .
  Okiroto d.o.o darovao je Š.R.C-u dvije zaštitne mreže , te se Š.R.C. "Sveta Ana" zahvaljuje na materijalnoj pomoči .  2.4.2006.

  Prva radna akcija !

  Na prvu ovogodišnju radnu akciju Š.R.C. "Sveta Ana" odazvao se veći broj mještana Plemenšćine i okolice ; uglavnom mladeži .
  Marljive su se ruke podijelile u nekoliko timova te se tako okoliš očistio od zaraslih biljaka i nakupljenog smeća , djevojke su zasadile cvijeće oko kapele i prilazu u centar, postavljena je konstrukcija iza gola ...

   


  Na postoječem nogometnom igralištu povukli smo crte za tenis , a već smo ranije kupili original mrežu za tenis i par reketa , te tako na svom repertuaru Š.R.C. "Sveta Ana" ima jednu športsku aktivnost više .